nieuws

Nijland in de spits bij PEC Zwolle tegen PSV

Stef Nijland staat zaterdagavond in de punt van de aanval bij PEC Zwolle in de thuiswedstrijd tegen PSV.
Hij krijgt een basisplaats, omdat Anass Achahbar deze week kampte met wat hamstringklachten en Jans wil voorkomen dat die verergeren. Youness Mokhtar heeft wat last van zijn lies gehad en begint daarom eveneens op de bank. Queensy Menig verhuist daardoor naar de linkerflank.
Philippe Sandler maakt zijn basisdebuut in de eredivisie. Hij begint op het middenveld, omdat Mustafa Saymak vanwege een enkelblessure nog enkele weken niet inzetbaar is.
Rick Dekker, Wouter Marinus en Django Warmerdam hebben de groepstraining hervat, maar voor hen komt de wedstrijd tegen PSV nog te vroeg.
PEC Zwolle kende de laatste jaren steeds een vliegende start van de competitie, maar staat op dit moment met slechts één punt na twee speelronden op de vijftiende plaats in de eredivisie.
"Dat is niet goed", weet trainer Ron Jans. "Ik heb het gevoel dat de ploeg dacht: het gaat altijd goed in het begin van de competitie en Sparta is gepromoveerd. Daar was ik niet tevreden over.  Maar dat ben ik wel over deze trainingsweek. Ik denk dat we meer agressie in ons spel gaan leggen, met name in het bal veroveren. En dat is ook hard nodig."
Het duel begint om 19.45 uur en is live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.