nieuws

Knuffelen met naaktkatten in eerste kattencafé van Overijssel

Vanaf vandaag kun je in Hengelo speciale katten knuffelen in het café. Het eerste kattencafé van Overijssel opende vandaag de deuren.
In het kattencafé 'KatDeau' kun je een kopje koffie of thee drinken terwijl je met één van de naaktkatten knuffelt en andere mensen ontmoet. Want het is een ideale ontmoetingsplek voor kattenliefhebbers.

Dieren verbinden

Door de gemeenschappelijke liefde voor katten van de cafébezoekers is een praatje snel gemaakt. En ook de katten zelf zoeken de bezoeker snel op. De inrichting van het café is dan ook helemaal op katten gericht.
"Wij vinden het heel belangrijk om katten een stressvrije dag te bezorgen. In een normaal café is het al snel druk", zegt eigenaresse Dominique Mulder.

Geen kattenharen

De eigenaresse heeft zelf vijf Sphynxkatten (naaktkatten) die vrolijk in het nieuwe café rondlopen. Deze katten zijn bijzonder mensgericht en sociaal. Sphynxkatten zijn tevens ideaal voor mensen met een kattenhaar-allergie. Tenslotte is het natuurlijk extra handig dat het kattencafé niet telkens vol kattenharen ligt.

KatDeau

Behalve het café is er ook een cadeauwinkel. In andere steden, zoals Amsterdam en Groningen, zijn kattencafé's al een succes. Het kattencafé in Hengelo is gevestigd aan de Anninksweg.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.