nieuws

Olympisch café juicht voor Reshmie Oogink

Speciaal voor de taekwondowedstrijden van Reshmie Oogink is proeflokaal België in Almelo omgedoopt tot olympisch café Team Oogink.
Veel fans en familieleden verzamelden zich voor het grote scherm dat speciaal voor de gelegenheid is opgehangen. Daar zagen zij de taekwondotopper in de eerste ronde met 7 tegen 1 winnen van Sorn Seavmey uit Cambodja.

Ook buiten de ring knokken

Het initiatief komt van Sieuw Bhagoe, de oom van Reshmie. "Reshmie moest niet alleen knokken in de ring, maar ook buiten de ring, om in Rio te komen. Ze verdient het om zoveel support te krijgen", zegt haar oom.
Nadat de taekwondobond de samenwerking met NOC*NSF had opgezegd, moest ze zelf de weg bereiden richting Rio. En die weg was niet gemakkelijk. Daarbij kreeg ze veel steun van familie. Haar broer, zelf oud-taekwondoka, is haar trainer.

'Kans op goud'

Sponsors, fans, vrienden en familie zullen vanavond en mogelijk vannacht de verdere verrichtingen van Reshmie Oogink gaan volgen. Volgens haar oom Sieuw Bhagoe maakt Reshmie grote kans op een medaille. "Ze is de derde van de wereld, dus maakt ze zeker kans op goud", zegt haar oom.

Finale vannacht

De kwartfinalewedstrijd tegen de Amerikaanse Jackie Galloway is rond 20:00 uur. Als Oogink deze ronde doorkomt, dan volgt om 22:00 uur de halve finale. Mocht ze de finale halen, dan kunt u de wekker zetten om 03:00 uur vannacht. Maar opblijven in het olymisch café café Team Oogink kan natuurlijk ook.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.