nieuws

Terugblik OV in Rio: Drie medailles en veel teleurstelling voor Overijssel

Er was vooraf ongetwijfeld op meer gehoopt en ook aan meer gedacht, maar het is bij drie medailles voor de Overijsselse sporters gebleven bij de Olympische Spelen in Rio. Dertien Overijsselaars deden er mee, hieronder een terugblik op hun prestaties.

Anna van der Breggen

Wielrenster Anna van der Breggen uit Zwolle kende een fantastische Olympische Spelen. Op dag twee pakte ze goud in de wegwedstrijd en een paar dagen later won ze brons tijdens de tijdrit.

Jeffrey Hoogland

Voor baanwielrenner Jeffrey Hoogland uit Nijverdal verliepen de Spelen teleurstellend. Op de sprint eindigde hij als elfde en op de teamsprint kwam hij niet verder dan de zesde plaats.

Jeroen Dubbeldam

Ook teleurstelling bij springruiter Jeroen Dubbeldam uit Weerselo. Hij kwam twee honderste van een seconde tekort om de barrage te halen en eindigde uiteindelijk als zevende. Met de landenploeg was er evenmin een medaille, ook daar was zevende de eindrangschikking.

Kirsten Wild

Ook baanwielrenster Kirsten Wild wist het podium niet te halen. Op het onderdeel omnium eindigde de Zwolse als nummer zes.

Lieke Wevers

Turnster Lieke Wevers uit Oldenzaal pakte geen medaille, maar kan wel terugkijken op een goed toernooi. Ze haalde de finale van de meerkamp en eindigde daarin als twintigste. Ook in de landenwedstrijd werd de finale gehaald. Daarin werd Nederland zevende.

Maret Balkestein-Grothues

Voor volleybalster Maret Balkestein-Grothues was het een apart toernooi. De Almelose aanvoerder miste enkele wedstrijden door een opgelopen enkelblessure, maar was tijdens de laatste duels weer fit genoeg. De ploeg haalde de halve finales, maar verloor en zag ook de bronzen medaille aan de neus voorbij gaan. Oranje werd vierde.

Martine Smeets

Handbalsters Martine Smeets eindigde net als Balkestein-Grothues op de vervelende plek vier. Oranje haalde knap de halve finales, maar verloor daarin nipt. Ook de strijd om het brons ging verloren en dus geen medaille voor Smeets.

Niek Kimmann

BMX'er Niek Kimmann uit Lutten wist knap de finale te bereiken. Hij had eerder in het toernooi een enkelblessure opgelopen. In de finale kon hij echter niet meedoen om de medailles en werd hij zevende.

Peter Müllenberg

Voor bokser Peter Müllenberg was het toernooi al snel voorbij. Vooraf leek de Almeloër medaillekandidaat, maar in de tweede ronde ging het al mis tegen Teymur Mammadov uit Azerbeidzjan.

Rachel Klamer

Ook triatlete Rachel Klamer uit Beuningen gaf vooraf aan voor een medaille te gaan, maar mede door problemen met de hardloopschoenen eindigde ze tijdens de triatlon als tiende.

Reinder Nummerdor

De Zwolse beachvolleyballer Reinder Nummerdor hoopte in Rio zijn carrière af te sluiten met olympisch goud, maar in de kwartfinales ging het mis. Met Christiaan Varenhorst verloor hij van landgenoten Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Reshmie Oogink

Ook taekwondoka Reshmie Oogink uit Almelo dacht kans te maken op een medaille. Maar de tweede ronde bleek al haar eindstation. Ze had daarna nog een kans op brons, maar die was even later ook vervlogen.

Sanne Wevers
Turnster Sanne Wevers uit Oldenzaal zorgde voor een fantastische derde Overijsselse medaille. Ze werd verrassend olympisch kampioen op de balk. In de landenwedstrijd eindigde ze met Oranje op plek zeven. Als toetje mag ze vanavond ook nog de Nederlandse vlag dragen tijdens de sluitingsceremonie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.