nieuws

Heerkes en Leugers succesvol bij SV Meppen in Duitse Regional-Liga

Ze zijn beiden nieuw bij SV Meppen maar vormen nu al een succesvolle tandem op het middenveld bij de volksclub die uitkomt in de Duitse Regional Liga Nord, het vierde niveau in Duitsland. De 23-jarige Menno Heerkes uit Hardenberg kwam transfervrij over van Heracles Almelo. Heerkes is de zoon van voormalig Heracles-trainer Gert Heerkes, die tegenwoordig hoofd opleidingen is bij FC Emmen, en de broer van HHC Hardenberg-speler Tom Heerkes.
De in het Duitse Lingen geboren Thilo Leugers keerde terug in zijn thuisland na een Spaans avontuur bij Baleares op Mallorca. De 25-jarige Leugers doorliep de hele jeugdopleiding van FC Twente en kwam zes jaar geleden in het toen nog succesvolle eerste elftal van de Enschedese club waarmee hij onder meer speelde in de Champions League tegen Werder Bremen en Inter Milaan.

Koploper

Bij SV Meppen kennen beide middenvelders een droomstart. Na vier competitieduels is het duo nog zonder puntenverlies en de trotse koploper. De blauw-witten uit de arbeidersstad niet ver over de grens bij Emmen, hadden afgelopen zaterdag in de eigen Hänsch Arena ook geen moeite met VfV Borussia 06 Hildesheim en wonnen met 2-0.

Promotie

Bij de supporters van de 'traditionsverein' stijgt het geloof in promotie naar de 3. Liga al is die opgave geen eenvoudige. "We staan er goed op en spelen goed voetbal", zegt Heerkes. "Maar het seizoen is nog lang en we hebben in Wolfsburg 2 en Flensburg geduchte concurrenten." Leugers vult aan: "Daar komt bij dat je hier niet automatisch promoveert, ook al win je alles. Je speelt dan nog twee duels tegen de kampioen van een andere Regional Liga. Als je dan toevallig niet wint ben je terug bij af."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.