nieuws

Go Ahead Eagles verliest door late strafschop bij Sparta Rotterdam

Go Ahead Eagles heeft zichzelf een slechte dienst bewezen bij Sparta Rotterdam. Lange tijd leek het duel af te stevenen op een doelpuntloze remise, maar dankzij een late strafschop bleven de punten op Het Kasteel, 1-0.
Op het Kasteel waren beide ploegen in de eerste helft aan elkaar gewaagd. De thuisploeg had een licht overwicht en kreeg ook de eerste kans via El Azzouzi, die van dichtbij doelman Zwarthoed op zijn weg vond. Aan de andere kant kon Brands twee keer gevaarlijk worden, maar zijn schoten miste precisie. Op slag van rust was El Azzouzi namens Sparta dicht bij de openingstreffer, zijn inzet belandde op de paal. 0-0 was ook de ruststand in Rotterdam.
Ook in de tweede helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Sparta-middenvelder Dijkstra stuurde vlak na rust El Azzouzi de diepte in maar laatstgenoemde schoot wild over. Zowel Sparta als Go Ahead hadden moeite om tot grote kansen te komen waardoor de wedstrijd voort kabbelde. Vijf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg uit het niets een strafschop na een domme overtreding van Fischer. Vanaf elf meter faalde Brogno niet en dat bleek uiteindelijk ook het slotakkoord. 

Sparta Rotterdam - Go Ahead Eagles 1-0

1-0 Brogno (strafschop/85)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Suk
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Pinteaux; Dijkstra (Vriends/87), Spierings (Van Moorsel/69), Sanusi; Goodwin (Verhaar/69), El Azzouzi, Brogno.
Go Ahead Eagles:  Zwarthoed; Lambooij, Fischer, Schenk (Nieveld/25), Van der Meer (Groenbast/64); Suk, Brands, Duits (Teijsse/86); Ojamaa, De Kogel, Wolters.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.