Heracles Almelo verliest in eigen stadion van Feyenoord

Heracles Almelo heeft het thuisduel tegen Feyenoord verloren. In een duel met een aantrekkelijke eerste helft en een mindere tweede helft werd het 1-0 voor de Rotterdammers.
Het was dus een leuke eerste helft in het Polman Stadion. Dat begon al na zes minuten. Toen raakte Berghuis de paal nadat zijn voorzet werd aangeraakt. Aan de andere kant schoot Bel Hassani net naast. Castro bracht redding op schoten van Karsdorp en Toornstra en Darri kopte net naast namens Heracles. Even later deed Bruns dat ook. Na een half uur was het Feyenoord dat op voorsprong kwam. El Ahmadi schoot binnen op aangeven van Kuijt. Bel Hassani kreeg nog een kans op de gelijkmaker, maar schoot naast en even later was het rust; 0-1.
Na rust ging Heracles nadrukkelijk op zoek naar die gelijkmaker en er waren kansen voor Gladon (kopbal over) en Bruns (schot naast), maar gescoord werd er niet. Bel Hassani probeerde het ook nog, maar schoot net over. Stegeman bracht de debuterende Vermeij voor Breukers en probeerde daarmee nog iets te forceren voorin. Dat leverde echter niet het gewenste effect op. Heracles zocht nog wel naar de 1-1 en was in blessuretijd nog dichtbij via Bel Hassani, maar het scoorde niet meer en dus gingen de punten mee naar Rotterdam.

Heracles Almelo - Feyenoord 0-1

0-1 El Ahmadi (29)
Arbiter: Kuipers
Geel: Basacikoglu, Karsdorp
Heracles Almelo: Castro; Breukers (Vermeij/79), Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Navratil (Kuwas/70), Gladon, Darri.
Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Kongolo, Woudenberg; El Ahmadi, Kuijt (Van der Heijden/90), Vilhena; Berghuis (Basacikoglu/70), Jörgensen (Kramer/90+3), Toornstra.