nieuws

Slachtoffer doet oproep aan veroorzaker aanrijding N18: 'Onverantwoord dat je bent doorgereden'

De Facebook-oproep van Doornbusch
De Facebook-oproep van Doornbusch
Heel erg gefrustreerd is hij, Gerald Doornbusch uit Winterswijk. Hij reed woensdagavond op de N18 bij Haaksbergen toen hij werd aangereden door een tegemoetkomende auto. Maar de bestuurder daarvan reed door. Doornbusch plaatste daarom een oproep aan de bestuurder op Facebook. Die is inmiddels een paar duizend keer gedeeld.
"Ik was bijna bij de stoplichten naast het Shell-tankstation bij Haaksbergen, toen een tegenliggende auto met hoge snelheid drie auto's voor hem inhaalde", vertelt Doornbusch. "Hij kwam snel dichterbij op mijn rijbaan, dus ik hoopte dat hij nog net op tijd kon invoegen. Maar dat gebeurde niet."
Doornbusch week uit, maar de tegenligger botste 'vol op de zijkant'. "Blijkbaar viel de schade aan zijn auto mee, want hij ging er snel vandoor." Maar de auto van Doornbusch zelf was zodanig beschadigd dat die total loss is verklaard. Daarnaast liep Doornbusch rug- en nekklachten op door de aanrijding.

Zonder resultaat

De politie arriveerde direct na de aanrijding en Doornbusch deed aangifte, maar behalve een afgebroken zijspiegel werd er niets van de veroorzaker van het ongeluk gevonden. Ook de verhalen van ooggetuigen, die een deel van de nummerplaat hadden onthouden en het ongeluk hadden zien gebeuren, leverden niets op.
Doornbusch plaatste daarom een oproep op de Facebook-pagina Haaksbergen. Deels uit frustratie, maar hij hoopt op die manier ook de bestuurder alsnog te vinden. "Sommige mensen wisten precies om welke automobilist het ging, aangezien hij blijkbaar vaker dat soort manoeuvres uithaalt. Hij moet dus uit de buurt komen."

Paar duizend keer gedeeld

Tot nu toe heeft de oproep niets opgeleverd, al is het bericht inmiddels een paar duizend keer gedeeld. Doornbusch: "Dat had ik niet verwacht. Ik dacht: als het bericht tien keer gedeeld wordt, ben ik al tevreden." 
Met Doornbusch zelf gaat het naar omstandigheden weer goed. "Ik heb fysiek geen last meer van de aanrijding", zegt hij. Maar de frustratie blijft, en de kapotte auto ook. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.