nieuws

Grote opruimactie fout gestalde fietsen bij station in Hengelo

Bij het station in Hengelo is vandaag begonnen met een grote opruimactie van fout gestalde fietsen. Stadstoezichthouders bevestigen waarschuwingsbriefjes aan de fietsen. Later deze week worden fietsen die niet zijn opgehaald verwijderd.
Toezichthouder Dirco Plomp heeft samen met zijn collega tientallen briefjes bij zich. Die worden aan elke fiets gehangen, die op een verkeerde plek staat. Of ligt.

'Fiets ergens neerkwakken'

"We hopen het hier weer een beetje netjes te krijgen. Sinds de nieuwe fietsenstalling bij het station is geopend is de overlast weliswaar minder, maar er zijn nog altijd mensen die fiets ergens neerkwakken en dan het station in lopen. We hopen toch dat ze hier iets van leren."
Als de fietsen niet worden opgehaald, dan worden ze weggehaald en bij een gemeentelijke opslag aan de Deurningerstraat gestald. "Daar kunnen de fietsen dan na vertoon van een legitimatiebewijs en het betalen van 35 euro worden opgehaald. Mocht dat niet gebeuren, dan worden ze na dertien weken eventueel opgeknapt en verkocht."

Geen haan meer naar kraait

Tussen alle verkeerd gestalde fietsen bevinden zich ook exemplaren waarvan duidelijk is dat ze er al een tijdje liggen en dat er geen haan meer naar kraait. Toch krijgen die ook een waarschuwingsbriefje. Deze fietswrakken gaat uiteindelijk naar de oud-ijzerhandelaar als zich er niemand voor meldt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.