nieuws

Tractoren, whisky en een bijzondere taxi in Agelo

Aan de rand van de buurtschap Agelo ligt de historische boerderij Erve Broam, eigendom van Leo en Kristel Scholten Linde. Van een traditioneel boeren bedrijf is geen sprake, want naast de 170 koeien is er nog veel meer te beleven.
Erve Broam is oud, de steen met inscriptie boven de niendeur meldt: Albert Abrahamink en Jenne Velthuis, anno 1792. Zij waren de eerste bewoners. Erve Broam is vernoemd naar de familie Abrahamink. Waarschijnlijk is het erf veel ouder, want al in 1350 komt de naam van Johan Abraminch in Aglo, nu Agelo voor. 

Live uitzending

Vanaf Erve Broam wordt live uitgezonden op radio en TV Oost. Op radio Oost hoort u overdag regelmatig updates uit Agelo en omgeving en van 17.20 uur tot 18.00 uur is er een liveshow op TV Oost.
In de TV-show worden gesprekken gevoerd met betrokkenen en worden reportages over Agelo en omgeving uitgezonden. Zo neemt verslaggever Remco van 't Zelfde een kijkje bij Stokerij Sculte in Ootmarsum, stapt presentatrice Esther Rikken in een bijzondere Engelse taxi en gaan we op bezoek bij Villavélo Twente: een hotel dat zich volledig richt op de sportieve fietser. 

Volg en win op social media

De belevenissen van onze ploeg zijn dagelijks ook te volgen via social media. Mooi Overijssel plaatst updates op Twitter, Instagram en heeft ook een eigen Facebookpagina.
U kunt op Facebook overigens ook meedoen met onze prijsvraag: weet u wat de naam is van de aangegeven straat? Bekijk de 360 graden video op Facebook en maak kans op een plekje aan onze tafel tijdens de RTV Oost Barbecue op 26 augustus. En natuurlijk mag je dan iemand meenemen!

Videoplatform op site en apps

Een belangrijk onderdeel van Mooi Overijssel is het bijbehorende videoplatform in de vorm van een website en app. Mooi Overijssel is gevuld met historisch materiaal uit de archieven van RTV Oost, actuele videoreportages en materiaal van Youtube en Vimeo. Het videomateriaal heeft niet zozeer een nieuwswaarde, maar laat in beeld zien hoe mooi Overijssel is.

Terugkijken?

Wilt u de reportages van vandaag terugkijken? De losse clips worden na de uitzending bij dit artikel geplaatst, maar u kunt ook de volledige uitzending terugkijken óf een blik werpen op de website van Mooi Overijssel. Daar komen, naast al het historische materiaal, ook clips die vandaag zijn opgenomen te staan.

Agenda

Mooi Overijssel doet deze zomer tientallen plekken aan. Wilt u weten wanneer we waar staan? Bekijk dan onze agenda!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.