nieuws

Afbraak en opbouw: de vele gezichten van Huize Almelo

Het kasteel ligt in midden in de bebouwde kom van Almelo en is een markant herkenningspunt. Het kasteel, de bouwhuizen en de oranjerie zijn bewoond. Het omliggende park is daarom, op speciale gelegenheden na, niet opengesteld voor het publiek.
Vandaag is Huize Almelo het decor van Mooi Overijssel. Op de plaats van het huidige huis stond vroeger een middeleeuws kasteel, dat gesloopt is vanwege de bouwvallige toestand. Ook onderging de havezate al eens een ingrijpende verbouwing en werd het noordelijk en zuidelijk bouwhuis in de jaren '30 gesloopt en opnieuw opgebouwd. 

Live uitzending

Vanaf de havezate wordt live uitgezonden op radio en TV Oost. Op radio Oost hoort u overdag regelmatig updates uit Almelo en omgeving en van 17.20 uur tot 18.00 uur is er een liveshow op TV Oost.
In de TV-show worden gesprekken gevoerd met betrokkenen en worden reportages over Almelo en omgeving uitgezonden. Aan tafel bij onze presentatrice Chantal Everaardt schuift Max van Rechteren Limpurg aan om meer te vertellen over Huize Almelo. Ook maakt Chantal een wandeling door Almelo met stadsgids Jan Meijer en Sebastiaan Masselink komt meer vertellen over de 34e editie van de Profronde Almelo die morgen plaatsvindt in de stad. 

Volg en win op social media

De belevenissen van onze ploeg zijn dagelijks ook te volgen via social media. Mooi Overijssel plaatst updates op Twitter, Instagram en heeft ook een eigen Facebookpagina.
U kunt op Facebook overigens ook meedoen met onze prijsvraag: weet u wat de naam is van de aangegeven straat? Bekijk de 360 graden video op Facebook en maak kans op een plekje aan onze tafel tijdens de RTV Oost Barbecue op 26 augustus. En natuurlijk mag je dan iemand meenemen!

Videoplatform op site en apps

Een belangrijk onderdeel van Mooi Overijssel is het bijbehorende videoplatform in de vorm van een website en app. Mooi Overijssel is gevuld met historisch materiaal uit de archieven van RTV Oost, actuele videoreportages en materiaal van Youtube en Vimeo. Het videomateriaal heeft niet zozeer een nieuwswaarde, maar laat in beeld zien hoe mooi Overijssel is.

Terugkijken?

Wilt u de reportages van vandaag terugkijken? De losse clips worden na de uitzending bij dit artikel geplaatst, maar u kunt ook de volledige uitzending terugkijken óf een blik werpen op de website van Mooi Overijssel. Daar komen, naast al het historische materiaal, ook clips die vandaag zijn opgenomen te staan.

Agenda

Mooi Overijssel doet deze zomer tientallen plekken aan. Wilt u weten wanneer we waar staan? Bekijk dan onze agenda!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.