nieuws

Jong FC Twente boekt eerste zege na hattrick George, rentree Ebecilio

Fredrik Jensen onderneemt een doelpoging
Fredrik Jensen onderneemt een doelpoging
Jong FC Twente heeft vanavond de eerste zege in de 2e divisie geboekt. De ploeg van trainer Paul Bosvelt was met 3-1 te sterk voor Jong Vitesse.
FC Twente kwam in de eerste helft al op een 2-0 voorsprong, door twee treffers van Dylan George. De snelle 18-jarige rechtsbuiten passeerde Vitesse-goalie Michael Tørnes eerst met een goed schot en even later met een rake kopbal. De voorsprong was wat geflatteerd, want Vitesse raakte tweemaal paal en lat en doelman Stevens redde knap bij een goede kans voor Vitesse-spits Zhang.
Na rust bleef Vitesse aandringen, maar de aansluitingstreffer van Kai Koreniuk viel pas in de tachtigste minuut. FC Twente voorkwam een spannende slotfase door kort daarna meteen de 1-3 te scoren. George was opnieuw de doelpuntenmaker.
Kyle Ebecilio maakte zijn rentree. Bij de middenvelder werd deze zomer een zeldzamer spier- en zenuwaandoening geconstateerd. Aanvankelijk werd gevreesd dat hij maandenlang uit de roulatie zou zijn, maar Ebecilio bleek een milde vorm van de aandoening te hebben. Tegen Jong Vitesse speelde hij zoals gepland één helft mee.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.