nieuws

Introductieweek voor studentes UT: "Band met meisjes toch anders dan met jongens"

Eerst elkaar ontmoeten en dan pas de mannelijke studenten. Dat is wat gebeurt tijdens de Ladies Kick-In op de Universiteit Twente. De vrouwen hebben hebben tijdens de introductie deze week samen een high-tea en maken bloembakjes die ze dan daarna mee mee naar huis kunnen nemen.
Het lijkt een stap terug in de emancipatie, de gelijkwaardigheid lijkt ver te zoeken, beelden aan de jaren '50 dringen zich op, maar niets is bij de technische Universiteit Twente minder waar.
"De meiden voelen zich niet anders dan de jongens", dat zegt Pascale van de Ven, organisator van de Ladies Kick-In. "We geven ze gewoon een basis hier op de UT."

Vrouwen onder elkaar

Vrouwelijke studenten die beginnen met een technische studie zijn nog steeds in de minderheid. Daarom heeft een groep studentes aan de Universiteit Twente de Ladies Kick-In opgericht, zodat studentes van verschillende zogenoemde mannenstudies elkaar voor de introductie al kunnen ontmoeten.
"Ladies Kick-In heeft er voor gekozen om typisch mannelijke dingen te doen en dat een vrouwelijk tintje te geven", zegt Anouck, mede-organisator van de Ladies Kick-In dit jaar.

De reguliere introductieweek

De Ladies Kick-In vindt op de twee dagen voor de reguliere Kick-In plaats. "Tijdens de Kick-In wordt gewoon alles weer gemengd", zegt Pascale. "Dan komen de studies bij elkaar en dan leren ze dus ook de mannen kennen." Dat programma is voor mannen en vrouwen gelijk. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.