nieuws

Overgang Lammertink naar Katusha bevestigd: "Verhaal sprak mij aan"

De overgang van wielrenner Maurits Lammertink uit Enter van Roompot naar Katusha is bevestigd. Lammertink kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur.
"Katusha toonde al in het voorjaar interesse en hun verhaal sprak mij direct erg aan. Het gaat steeds meer een internationaal gezelschap worden, met renners uit veel verschillende landen. Een type als ik hebben zij niet echt. Ik hoop dan ook voor eigen kans te kunnen rijden in de heuvelklassiekers en volgend jaar in een grote ronde te kunnen starten. Bij Roompot – Oranje Peloton heb ik het erg goed naar mij zin gehad de afgelopen twee jaar en het team heeft mij in staat gesteld mooie resultaten te boeken."

"Niet te houden"

"Vanaf het moment dat hij de Ronde van Luxemburg won was duidelijk dat Maurits voor ons niet te houden was" reageert Michael Zijlaard van Roompot op het vertrek van Lammertink. "Daarvoor behoorde hij natuurlijk ook al tot de sterksten in de finale van de Amstel Gold Race. Dan weet je dat er interesse zal komen van de ploegen van het hoogste niveau. Dat is mooi voor de renner, die een volgende stap in zijn carrière kan zetten. En een groot compliment voor ons team. Als wij jaarlijks minimaal één talent kunnen laten doorstromen onderstreept dat het bestaansrecht van Roompot – Oranje Peloton."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.