nieuws

Anna van der Breggen in ‘koninklijke’ sloep naar haar huldiging

Van der Breggen wint brons op tijdrit OS in Rio
Van der Breggen wint brons op tijdrit OS in Rio
Met haar familie in een 'koninklijke' sloep door de grachten van Hasselt naar de feesttent. Dat is wat Anna van der Breggen donderdag te wachten staat tijdens de huldiging in de stad waar ze opgroeide. Bij TV Oost zie je vanaf 20.00 uur een live verslag van de boottocht en huldiging.
"We verwachten heel veel mensen langs de grachten, maar ook zeker in de feesttent", vertelt André Koudijs, initiatiefnemer van de huldiging van de olympisch kampioene. "Dat heeft Anna verdiend. Hopelijk komen er honderden mensen uit Hasselt, maar ook uit de regio om haar te huldigen."

Grachtentocht

De huldiging van de winnares van een gouden en bronzen medaille begint donderdag 25 augustus bij de kalkovens. Daar stapt Anna met haar familie in de sloep. Een bijzondere sloep, want de koninklijke familie heeft hier tijdens Koningsdag een rondvaart in gemaakt door Zwolle. De sloep krijgt een escorte van twee boten waarop de muziekkorpsen zitten.

Feesttent

De rondvaart eindigt bij de feesttent aan de Grintwal, waar Anna fietsend over een rode loper de feesttent van het Euifeest binnenkomt. Na toespraken van onder andere burgemeester Eddy Bilder van de gemeente Zwartewaterland en Henk van Dijk, oud-trainer van Van der Breggen, gaat het dak er af tijdens de afterparty.
De huldiging van Anna van der Breggen zie je donderdag 25 augustus vanaf 20.00 uur bij TV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.