nieuws

Losser dompelt zich onder in middeleeuwse sferen

Het fraaie Dinkelplaatsje Losser gaat ook deze zomer weer traditiegetrouw drie dagen lang terug in de tijd van de kunstschilder Pieter Brueghel de Oude.
De aanzet voor het Bruegheliaans Festijn was in 1981: Wilfried Kok van Hotel Marktzicht wilde toeristen wat vertier bieden. Op zijn terras reeg hij een varken aan het spit en vroeg de Losserse Böggelrieders en Daansers het feestje muzikaal luister bij te zetten. Een toevallig passerende journalist schreef over een Bruegheliaanse sfeer. Het startsein was gegeven voor een Bruegheliaans Festijn.

Live uitzending

Vanaf het Bruegheliaans Festijn wordt live uitgezonden op radio en TV Oost. Op radio Oost hoort u overdag regelmatig updates uit Losser en omgeving en van 17.20 uur tot 18.00 uur is er een liveshow op TV Oost.
In de TV-show worden gesprekken gevoerd met betrokkenen en worden reportages over Losser en omgeving uitgezonden. Verslaggever Bert Eeftink proeft de sfeer op het festival en Esther Rikken gaat langs bij de dames van de lekkerste aardappelpannenkoeken van heel Nederland. Ook komt Lossenaar Martijn Heupink van eetcafé het Raedthuys langs met een imposante barbecue, gemaakt in een auto. Hoe dat eruit ziet zie je vanavond!

Volg en win op social media

De belevenissen van onze ploeg zijn dagelijks ook te volgen via social media. Mooi Overijssel plaatst updates op Twitter, Instagram en heeft ook een eigen Facebookpagina.
U kunt op Facebook overigens ook meedoen met onze prijsvraag: weet u wat de naam is van de aangegeven straat? Bekijk de 360 graden video op Facebook en maak kans op een plekje aan onze tafel tijdens de RTV Oost Barbecue op 26 augustus. En natuurlijk mag je dan iemand meenemen!

Videoplatform op site en apps

Een belangrijk onderdeel van Mooi Overijssel is het bijbehorende videoplatform in de vorm van een website en app. Mooi Overijssel is gevuld met historisch materiaal uit de archieven van RTV Oost, actuele videoreportages en materiaal van Youtube en Vimeo. Het videomateriaal heeft niet zozeer een nieuwswaarde, maar laat in beeld zien hoe mooi Overijssel is.

Terugkijken?

Wilt u de reportages van vandaag terugkijken? De losse clips worden na de uitzending bij dit artikel geplaatst, maar u kunt ook de volledige uitzending terugkijken óf een blik werpen op de website van Mooi Overijssel. Daar komen, naast al het historische materiaal, ook clips die vandaag zijn opgenomen te staan.

Agenda

Mooi Overijssel doet deze zomer tientallen plekken aan. Wilt u weten wanneer we waar staan? Bekijk dan onze agenda!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.