nieuws

Recordaantal deelnemende studenten introductieweek Saxion Deventer

Het aantal studenten dat meedoet aan de introductieweek van Hogeschool Saxion in Deventer is dit jaar gestegen van 630 naar 730. Dat is een recordaantal, volgens de organisatie van de introductieweek.
"Ik hoefde niet te twijfelen of ik mee zou doen aan de introductie", zegt Mirthe Raamsman, aankomend studente Gezondheid en Technologie. "Het is gewoon gezellig om mensen te leren kennen." Aanstaand studente Renske Winkels staat naast haar. "En het drinken is natuurlijk ook leuk", lacht ze.

Het mooie aan Deventer

"Deventer is toegankelijk", zegt Stan Haver, derdejaars student Toegepaste Psychologie en begeleider tijdens de introductie. "Saxion Deventer is net een dorp, je hebt iedereen wel een keer gezien of gesproken." 
Aankomend student Maarten Fierloos uit Putten bevestigt dat, hoewel hij wel twijfelde of hij mee zou doen aan de introductie. "Mijn vrienden hebben me uiteindelijk overgehaald." 

Oorzaken enorme groei

Die stijging van het aantal deelnemende studenten heeft volgens Anneke Höfte, organisator van de HOI-week in Deventer, een aantal oorzaken: "We hebben veel geïnvesteerd in contact met de studieverenigingen en we hebben nu ook een eigen HOI-commissie van studenten die al een keer mee zijn gegaan. Daarnaast hebben we het programma een beetje aangepast ten opzichte van vorig jaar."

In strijd met collega's

In Enschede zijn er wat meer studenten die zich aan hebben gemeld voor de HOI-week, namelijk bijna 1400. "We gaan die strijd met Enschede nooit winnen, omdat Enschede veel groter is", verklaart Höfte het verschil. "We doen wel ons uiterste best om de HOI-week hier in Deventer relatief gezien te evenaren."

Wat er in Deventer te doen is

Het bioscoopbezoek is uit het programma gehaald, maar er zijn nog veel meer activiteiten waar studenten aan kunnen deelnemen. Zo is er een paaldansworkshop, is er een goochelaar aanwezig op de campus en zijn er spelletjes te doen zodat studenten elkaar kunnen leren kennen. "Het is leuk kennismaken met elkaar en met Deventer", aldus Höfte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.