nieuws

Voorlopig geen vluchtelingen naar bungalowpark De Lindenberg in Holten

Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)
Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA)
Er komen voorlopig geen vluchtelingen naar bungalowpark De Lindenberg in Holten. De opvanglocatie zou op 1 oktober ingebruik worden genomen, maar vanwege de verlaagde instroom van vluchtelingen is dit voorlopig uitgesteld.
Volgende maand besluit de landelijke overheid over verdere aanpak van de asielstroom. Op basis daarvan worden beslissingen genomen en verwacht de gemeente Rijssen-Holten duidelijkheid.
"Het is goed dat er een update wordt gegeven over de actuele situatie, ook als er nog niets definitiefs valt te zeggen", zegt wethouder Roland Cornelissen. "Wat wel vaststaat, is dat de afspraak voor deze opvang geldt van 1 oktober 2016 tot 1 oktober 2017."

'Park klaar voor opvang'

Ondertussen zorgt de familie Van Lindenberg er wel gewoon voor dat het bungalowpark gereed is voor opvang van vluchtelingen. "Wij zorgen dat we voldoen aan onze verplichtingen op basis van de afspraak met het COA", laat Jacob van Lindenberg jr. weten namens de familie. 

"Zo hebben we bijvoorbeeld stroom- en rioolvoorzieningen voorbereid. Het COA zal ons goed op de hoogte houden van ontwikkelingen. Meer valt er op dit moment nu eenmaal niet over te zeggen."

Opvanglocaties

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) plaatst mensen voorlopig in asielzoekerscentra waar al passende faciliteiten zijn. Onder andere in Enschede, Zwolle en Raalte wordt pas op de plaats gemaakt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.