nieuws

Lintje voor medaillewinnaars Anna van der Breggen en Sanne Wevers

Wielrenster Anna van der Breggen uit Zwolle en turnster Sanne Wevers uit Oldenzaal zijn vanmiddag geridderd in de Ridderzaal in Den Haag.
Beide sporters werden door minister Edith Schippers benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun prestaties op de Olympische Spelen in Rio.

Van der Breggen en Wevers kregen een lintje tijdens de huldiging van de alle medaillewinnaars. Daarbij was ook minister-president Mark Rutte aanwezig, die Van der Breggen de 'Koningin van de Spelen' noemde. Niet alleen vanwege haar gouden en bronzen medaille, maar ook omdat haar eerste gedachten naar haar overwinning uitgingen naar haar gewonde teamgenoot."
Sanne Wevers was trots op haar onderscheiding. "Het is wel echt een bijzonder gevoel om één van de weinigen te zijn. Ik had op dat moment wel even oogcontact met mijn moeder en zusje. Het is een hele eer om hier te staan."
Extra bijzonder vond Wevers het moment dat ze met haar vader en tevens trainer Vincent op het podium stond.
"Dat was het eerste moment dat ik een beetje emotioneel werd. Dat was bijzonder, omdat je weet welke weg je hebt afgelegd. En het is ook waardering voor hem als coach en als vader. Dat spreek je soms niet zo makkelijk uit."

Bezoek aan koning

Na de huldiging stapten alle aanwezige sporters op de fiets naar Paleis Noordeinde, waar zij werden ontvangen door koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Medaillewinnaars

Van der Breggen won tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een gouden en bronzen medaille. Sanne Wevers won een historische gouden medaille op het onderdeel balk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.