nieuws

Raad van State: boetes voor stankoverlast pizzeria Deventer terecht

Raad van State
Raad van State
Twee hoge boetes betekenen waarschijnlijk het einde van de vestiging van New York Pizza aan de Houtmarkt in Deventer. De Raad van State oordeelde vandaag dat boetes met een totaal van 67.500 euro terecht door de gemeente Deventer zijn uitgedeeld.
Eigenaar Kevin Kerklaan verklaarde eerder bij de Raad dat hij de zaak moet sluiten als de boetes in stand blijven. Sluiting van de zaak houdt ook het ontslag van dertig werknemers in.

Stankoverlast

Kerklaan kreeg aanvankelijk dwangsommen opgelegd om snel een einde te maken aan stankoverlast bij zijn bovenburen. Maar hij hield zich niet aan de termijn die de gemeente daarvoor gaf. Uit onderzoek bleek ook een fikse overschrijding van de stanknormen.
Ook het feit dat de pizzeria tweeduizend uren per jaar in werking is, was voor de Zwolse rechtbank een reden om te spreken van onaanvaardbare stankoverlast.

'Wel geprobeerd'

Volgens Kerklaan heeft hij wel geprobeerd om de stankoverlast aan te pakken. Maar de vereniging van eigenaren van het bovengelegen appartementencomplex zou niet willen mee werken aan een afvoer door het gebouw.
De Raad van State concludeert dat Kerklaan ook op een andere manier een einde aan de stank had kunnen maken en dat de schuld dus ten onrechte bij de buren wordt gelegd.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.