De vakantie zit erop; eerste hulp bij tegenzin

Vandaag is de laatste dag voor de vakantie. Hoe storten we ons weer met goede moed op ons werk? De cursus 'Eerste hulp bij tegenzin' helpt je een eind op weg.

De cursus in de Zwanenhof in Zenderen wordt vandaag druk bezocht. Het maximaal aantal deelnemers heeft zich ingeschreven. "Er is onderzocht dat maar drie procent van de Nederlanders nooit tegenzin hebben", zegt cursusleider Ulberthe Wielenga.

'Sleur en op tijd komen'

Een herkenbaar thema dus. Maar de tegenzin is voor iedereen verschillend. Sommigen gaan met tegenzin winkelen en anderen schuiven het doen van de administratie zo lang mogelijk uit.

Een aantal deelnemers hebben voor de middag al minstens vijf keer tegenzin gehad. Dat kan variëren van geen zin hebben in opstaan tot het vouwen van de was. De grootste tegenzin na de vakantie is toch wel de sleur, en de strakke tijdschema's die we dagelijks op ons werk en thuis tegenkomen.

Een paar tips om tegenzin het hoofd te bieden:

1. Deel je werk op in 'chunks' (opdelen in stukjes)

2. Voeg een spel element toe in je werk. Bijv. kan ik de was in drie minuten opvouwen?

3. Doe de moeilijke of minst leuke klus het eerst, andersom kan trouwens ook.

4. Kijk naar degene die dezelfde klus wel leuk vindt en leer daar van.

De cursus "Eerste hulp bij tegenzin' is onderdeel van het festival 'Beleef de zandbak' dat voor het tweede jaar gehouden wordt bij de Zwanenhof in Zenderen. Een festival voor professionals die zich met 'leren' bezig houden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
vakantie cursus Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren