FC Twente Vrouwen wint tweede duel CL-kwalificatie met grote cijfers

Lineth Beerensteyn scoorde drie keer tegen Hibernians
Lineth Beerensteyn scoorde drie keer tegen Hibernians © Pro Shots / Remko Kool
FC Twente Vrouwen heeft de tweede wedstrijd in de kwalificatie voor de Champions League tegen Hibernians uit Malta met grote cijfers gewonnen. Het werd 9-0 voor de Tukkers.
Twente kwam na 26 minuten op voorsprong door een doelpunt van Ellen Jansen. Vijf minuten later stond het al 2-0 voor de Tukkers, door een doelpunt van Kristina Erman. Vlak voor rust werd het zelfs 3-0 door een eigen doelpunt van de Maltezers.
Na rust leken de vrouwen van FC Twente vrolijk door te gaan met scoren: in de 59e en 61e minuut maakte Lineth Beerensteyn de 4-0 en 5-0. Daarna ging de Enschedese storm liggen, tot tien minuten voor tijd.
In de 82e minuut maakte Maruschka Waldus er 6-0 van. Een minuut later scoorde Beerensteyn haar derde doelpunt, 7-0. Vlak voor tijd werd het 8-0 door Sabrine Ellouzi. In blessuretijd maakte Ellen Jansen haar tweede doelpunt van de avond en de laatste van de wedstrijd: 9-0.

Programma

Het andere duel in de groep van FC Twente Vrouwen, tussen het Hongaarse Ferencvaros en het Turkse Konak Belediyespor, eindigde in een 2-0 overwinning voor Ferencvaros. FC Twente staat door de overwinning bovenaan in de groep met zes punten, Ferencvaros en Konak staan beiden op drie punten. Hibernians heeft nog geen punten.
Zondag staat de laatste ronde op het programma. FC Twente Vrouwen speelt dan tegen Konak, Ferencvaros tegen Hibernians.