nieuws

Olympisch Kampioene Anna van der Breggen gehuldigd in Hasselt

Met een rondvaart en een feestje in de tent is wielrenster Anna van der Breggen vanavond gehuldigd in Hasselt. Van der Breggen won op de Olympische Spelen in Rio de wegwedstrijd en greep brons bij de tijdrit. Daarvoor werd zij vanavond in haar geboorteplaats in het zonnetje gezet.
De huldiging viel samen met het jaarlijkse Euifeest en kreeg daarin een speciale plek. Rond kwart over acht vanavond vertrok de Olympisch Kampioene met de boot voor een rondvaart door de grachten van Hasselt. Langs de kant stonden duizenden mensen haar toe te juichen.
Nadat de boot aangemeerd was, stapte ze op de fiets en legde de laatste meters naar de feesttent zo af. Binnen werd ze onthaald door honderden trotse fans en dorpsgenoten.
Er volgden toespraken van onder meer burgemeester Bilder van Zwartewaterland, wethouder René de Heer van Zwolle, waar Anne woont, en de voorzitter van wielervereniging Noordwesthoek.

Overladen met kado's

Ze werd ondertussen overladen met kado's. Anna is vanaf nu erelid van de wielervereniging, kreeg van burgemeester Bilder een vlag van Hasselt en kreeg, als eerste ooit, de nieuwe erepenning die de gemeente heeft ingesteld voor mensen die een bijzondere verdienste voor de samenleving hebben geleverd. De zilveren penning die daar bij hoort was nog niet klaar, maar de oorkonde kreeg Anna van der Breggen al wel.
Met het leegspuiten van een fles champagne en de polonaise op het podium kwam er een einde aan de huldiging van de kersverse Olympisch Kampioene.
In de video hieronder kun je de huldiging terugkijken:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.