nieuws

Eén van de mooiste dahliacorso’s van Europa bij TV Oost

Winnaar 2015
Winnaar 2015
Het Bloemencorso Eelde is een ware oudgediende. In 1957 vond het eerste corso plaats en de 60e editie van het grote jaarlijks terugkerende culturele buitenevenement zie je zaterdag 3 september vanaf 14.25 uur live bij RTV Oost. Het corso is ook te zien bij RTV Drenthe, Omroep Brabant en Omroep Gelderland.
Het rijdende bloemencorso volgt een vast parcours; een rondgang van ca. 2,5 kilometer net buiten het centrum van Eelde. De parade heeft 16 prachtige praalwagens, een keur aan gerenommeerde korpsen en speelse aanvullingen.

Samenwerking regionale omroepen

Dit jaar zijn voor het eerste meerder corso’s te zien door een samenwerking tussen enkele regionale omroepen. Elk corso is tegelijkertijd te zien op alle 4 regionale zenders. De bloemencorso’s trekken elk jaar niet alleen op locatie veel duizenden bezoekers, ook de tv-uitzendingen blijken bijzonder populair.

Overige corso’s

Zondag 04-09 v.a. 13.45 uur Corso in Zundert van Omroep Brabant
Zondag 11-09 v.a. 14.00 uur Corso in Lichtenvoorde van Omroep Gelderland
Ook het corso van Vollenhove is aankomend weekend live te zien bij RTV Oost.

Cultureel Erfgoed Nederland

In 2015 sleepte corsowijk West-End de eerste prijs in de wacht met het thema ‘Time Machine’ (zie foto). Het Bloemencorso van Eelde afficheert zich als méér dan een show van bloemen. Muziek zowel op de praalwagens als in de stoet, theaterachtige voorstellingen en verschillende vormen van amusement zorgen voor een mix die dit Corso anders dan andere maken. Sinds 2013 is het Bloemencorso Eelde opgenomen op de lijst voor Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland.
Het Corso van Eelde zie je zaterdag 3 september bij TV Oost tussen 14.25 en 16.00 uur. Meer informatie over het Corso op http://www.bloemencorsoeelde.nl/ Kijk voor meer informatie over de overige corso’s op www.rtvoost.nl, www.omroepbrabant.nl, www.omroepgelderland.nl, of www.rtvdrenthe.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.