nieuws

Thea van Dartel Oogstkoningin van 65ste editie Stöppelhaene

Met de bekendmaking van de nieuwe oogstkoningin is de 65ste editie van Stöppelhaene in Raalte van start gegaan. Dit jaar gaat de eer naar Thea van Dartel en haar hofdames Karin van den Belt en Emmy Koerhuis.
Thea, Karin en Emmy werden vanavond gepresenteerd tijdens de Sallandse Cabaretavond. 

Oogstkoningin Thea

Thea kreeg de Stöppelhaene met de paplepel ingegeven. “Mijn vader was vanaf het begin actief bij Stöppelhaene en mijn moeder noemt het ongeveer het mooiste weekend van het jaar. Thea zat zelf ook zo’n tien jaar in de PR-commissie van het Sallands Oogstfeest. Dat was in de jaren negentig. “Een erg leuke tijd en ontzettend mooi om onderdeel te zijn van zo'n grote groep met enthousiaste vrijwilligers die zo'n geweldig regionaal feest neerzetten.” 

Stöppelhaene 2016

Het hele weekend is het feest in Raalte. Op donderdag is er onder andere het Oogstcorso door de kern van Raalte, en 's avonds treden Guus Meeuws, Marco Borsato en Ronnie Flex op.
Vrijdag is er het BBQ event, de kinderolympiade en de ROJA verkiezing. 's Avonds treden onder andere Maan, di-rect en Bökkers op. 
Ook zaterdag is er van alles te doen, zoals het bleazersfestival, trekkerslep en optredens van Lucas Hamming en Douwe Bob. 
De laatste dag van het feestweekend kent ook een vol programma. 's Middags is er Culinair Outdoor en een oldtimer & classic beurs. En muzikanten als Miss Montreal en The Euros treden op. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.