nieuws

Kampeerfeesten steeds grootschaliger, zorgen bij burgemeester van Tubbergen

"Een feestje mag, maar zoals het nu gaat waarbij grote groepen soms een week lang feest vieren, is iets wat wij niet kunnen aanvaarden", zegt burgemeester Stegers van Tubbergen.
Een nieuw fenomeen in de gemeente Tubbergen. Massale kampeerfeesten veroorzaken flink wat overlast. Burgemeester Stegers van Tubbergen maakt zich zorgen over de plotselinge toename van deze feesten, met name vanwege de vele minderjarigen die er zijn en de hoeveelheid drank die er wordt geschonken.

Feesten met honderd 100 man

Waar andere jaren kampeerfeesten gevierd werden met een man of zes, komen er dit jaar plotseling wel 50 tot 100 personen naar deze feesten.
Er wordt veel gedronken en het toezicht is minimaal. Afgelopen weekend moest de politie meerdere malen in actie komen bij een kampeerfeest in Geesteren. Ongelukken hebben zich nog niet voorgedaan, maar de overlast is groot, aldus Stegers.

Wat is een kampeerfeest?

Jongerengroepen plaatsen bij een kampeerfeest grote tenten in weilanden en op het terrein van boerderijen. Ze vieren vaak meerdere dagen feest. Het fenomeen kan het beste beschreven worden als een zomerse variant op de drinkketen.

Overlast

"De grootse overlast is geluidsoverlast. Na het feesten en het drinken gaan de jongeren vaak nog even het centrum van Tubbergen in en veroorzaken daar ook overlast", zegt de burgemeester.
Deze feesten worden massaal bezocht door minderjarige jongeren die daar overmatig veel alcohol nuttigen. "Een ongewenste situatie", noemt burgemeester Stegers dit.

Geen verbod

De burgemeester kan de feesten verbieden maar heeft dit nog niet gedaan. Voor grote feesten en kamperen op eigen terrein is in principe een vergunning nodig. Na de zomervakantie gaat de gemeente in gesprek met de jongerengroepen om de situatie te bespreken.

Buren

Gerard Mensen is de buurman van een boerderij waar afgelopen weekend een kampeerfeest was. Hij heeft weinig overlast ervaren. "Ik ben niet tegen dit soort kampeerfeesten, maar ik maak mij wel zorgen over het toezicht en het overmatig alcoholgebruik onder minderjarigen", zegt Mensen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.