nieuws

Goed wijnjaar voor Wijngaard Hof van Twente

Het is een goed jaar voor de Wijngaard Hof van Twente in Bentelo. De druiven hebben de zachte winter zonder moeite overleefd en het zomerse weer belooft mooie rijpe druiven voor in de wijn.
"We hebben dit jaar ook weinig insecten gehad", zegt Gerinde Pultrum, medewerker bij de wijngaard. "Vooral wespen kunnen de druiven kapot steken."
Nog een insect waar de druiven aan ten onder kunnen gaan - de zogenoemde Suzuki's fruitvlieg - is tot nu toe afwezig geweest. Dat vliegje legt eitjes in rijpend fruit, waardoor de oogst mislukt. "Door dat vliegje moeten we soms ieder druifje controleren op larven. Dat hebben we al eens gehad."

'Je bent pas zeker als het in de tank zit'

Het kan natuurlijk altijd nog mis gaan met de Twentse druiven. Als het ineens heel veel zou gaan regenen, zouden de druiven al veel minder zijn, volgens Gerinde. Het Suzukivliegje zou ook alsnog zijn entree kunnen maken. "Mijn baas, Roelof Visscher, zegt altijd: 'Je bent pas zeker als het in de tank zit'", lacht Pultrum.

Niet alleen de verkoop

De wijngaard verkoopt wijnen aan restaurants door het hele land, maar de grootste markt zit toch in de regio. "Restaurants zijn er vaak als eerste bij als we de wijnen klaar hebben."
Naast die verkoop organiseert de wijngaard rondleidingen en proeverijen, waar ook geld aan wordt verdiend. "Er is dus goed te leven van het houden van een wijngaard."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.