nieuws

Politie: overvaller bij Domino's pizza in Zwolle heeft vadsig postuur

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost / Onder de Loep
Hij draagt een winterjas terwijl het zomer is, in het oog springende Adidas sneakers en hij heeft een vadsig postuur. Het is een opvallend signalement dat de politie geeft van de man die begin augustus Domino's Pizza in het Zwolse winkelcentrum Holtenbroek heeft overvallen. De politie is nog altijd naar hem op zoek.
De man komt op vrijdag 5 augustus iets voor 12 uur 's middags de pizzeria binnen lopen. De zaak is dan nog geen uur open. De overvaller trekt een mes en eist geld. Met een klein bedrag gaat hij weer weg.

Dikke sjaal in de zomer

Op beelden die de politie heeft vrijgegeven, is te zien dat de man met een dikke sjaal voor zijn mond de pizzeria in loopt. "Het was die dag boven de 20 graden. Hij droeg er ook nog een winterjas bij. Dat moet mensen daar in de buurt toch zijn opgevallen", zegt politiewoordvoerster Chantal Westerhoff.
De man komt vanuit de richting van de Palestrinalaan naar de pizzeria gelopen. Na de overval gaat hij ook dezelfde route terug. "Hij was lopend, mogelijk komt hij uit de buurt", aldus Westerhoff.

Iets te maken met overval hotel Campanille?

De politie sluit niet uit dat de overval iets te maken heeft met een eerdere gewapende overval in Zwolle, die op hotel Campanille in juni. Toen bedreigden drie mannen een nachtportier en gingen er met geld vandoor.
De politie hoopt dat iemand de pizzeria-overvaller herkent. Tips zijn welkom bij de opsporingstiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Anoniem en digitaal tippen kan hier: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.