nieuws

Olympiërs Sanne en Lieke Wevers gehuldigd in Oldenzaal

Duizenden mensen hebben vanavond in Oldenzaal de zusjes Sanne en Lieke Wevers gehuldigd. Sanne won tijdens de Olympische Spelen in Rio een gouden medaille op de balk. De zusjes deden samen mee bij de landenwedstrijd, waar Nederland een historische zevende plek veroverde.
De zusjes en hun familie kregen eerst een rondtocht door de stad in een Ferrari, waarbij ze door honderden mensen werden toegejuicht. 
De rondrit eindigde op de Groote Markt, waar een podium was gebouwd voor de huldiging. Daar kregen de turnzusjes een programma voorgeschoteld dat werd gepresenteerd door Marga Bult.

Toespraken en een videoboodschap

Op het podium werden Sanne en Lieke toegesproken door onder meer burgemeester Schouten, stadsdichter Dennis Kamst, wethouder Rob Christenhusz van Sport en oud-wielrenner Hennie Kuiper, die zelf in 1972 goud won op de Olympische Spelen.
Dorpsgenoot Bjorn Kuipers had een videoboodschap achtergelaten voor de zusjes. Kuipers floot tijdens de huldiging zelf de wedstrijd tussen Vitesse en FC Utrecht.
Sanne kreeg van de burgemeester de gouden erepenning uitgereikt. Ook wordt een rotonde naar haar vernoemd. Ook kregen ze een ballonvaart aangeboden tijdens Twente Ballooning 2017.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.