nieuws

Medische innovaties en persoonlijke verhalen uit Overijssel

Fragment uit Topzorg Oost
Fragment uit Topzorg Oost
De zorg in onze provincie is voortdurend in beweging, ontwikkelt mee en is soms zelfs innovatief. In de nieuwe medische serie Topzorg Oost zie je bij TV Oost tien weken lang alles over de ziekenhuiszorg in Overijssel. Topzorg Oost zie je met ingang van maandag 5 september elke week vanaf 19.20 uur.
De serie volgt patiënten en artsen van het Deventer Ziekenhuis en ZGT Almelo en Hengelo tijdens de dagelijkse dynamiek die het ziekenhuis met zich meebrengt. Aan de hand van persoonlijke verhalen, bijzondere ingrepen, betrokken artsen en verpleegkundigen krijg je een uniek kijkje in de topzorg in onze regio.

Wat krijg je te zien?

In de 10 afleveringen komen allerlei onderwerpen aan bod. In de eerste aflevering aandacht voor obesitas waar zo’n 20 procent van de inwoners van Overijssel mee kampt. Verder zie je in de serie de 61-jarige Matthy die geopereerd wordt aan slokdarmkanker met behulp van een innovatieve operatierobot en een nieuw Centrum voor Ouderen in het ZGT Almelo dat als doel heeft om kwetsbare ouderen zo gezond mogelijk terug te laten keren naar hun eigen woonomgeving.
Topzorg Oost zie je met ingang van maandag 5 september elke week om 19.20 uur bij TV Oost. De uitzending wordt op maandag om het uur herhaald en op zaterdag vanaf 17.20 uur elk uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.