nieuws

Extra water en airco in de tent helpen Stöppelhaene Raalte door de hitte

Was het vorig jaar de regen, dit jaar was het de hoge temperatuur die mensen thuis deed blijven tijdens het traditionele oogstcorso van het Sallandse oogstfeest Stöppelhaene in Raalte.
"Eigenlijk was het iets te warm. Dat kon je wel merken aan de bezoekersaantallen, toch veel mensen die het niet aandurfde vanwege de hitte", zegt Paul Wittenhorst van de Stichting Stöppelhaene. 

Extra maatregelen

De organisatie heeft maatregelen genomen om het evenement goed te laten verlopen. Zo waren er vandaag tijdens het oogstcorso extra watertappunten en werd er water uitgedeeld aan deelnemers en publiek. Ook zijn langs de route extra schaduwplekken gemaakt en waren er meer mensen van de EHBO op de been. 
Grote incidenten waren er dan ook niet. Wel kwamen een paar oudere mensen in de problemen door de hitte, maar dat was niet levensbedreigend volgens Wittenhorst. "Even een schaduwplekje en wat extra vocht en dan waren ze weer gauw op de been."

Airco

Stöppelhaene duurt nog tot en met zondag. Om ook de feesten in de tent goed te laten verlopen heeft de organisatie de grote tent van airco voorzien. De organisatie verwacht dat daardoor het evenement zonder problemen zal verlopen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.