nieuws

Olympisch finalist Niek Kimmann uit Lutten gehuldigd bij BMX-club in Dedemsvaart

Zo’n veertig fietscrossers, trainers en bestuursleden hebben vanavond in Dedemsvaart BMX-er Niek Kimmann uit Lutten in het zonnetje gezet. Dat gebeurde op het terrein van FCC De Vaart, waar Kimmann heeft gefietst. Tijdens de Olympische Spelen in Rio haalde de BMX-er de finale, waarin hij als zevende eindigde.
Die zwaarbevochten finaleplaats en eerste plek op het WK was voor de club reden genoeg om de Kimmann te huldigen. Dat werd onder meer gedaan door wethouder Douwe Prinsse van de gemeente Hardenberg. 
"Ontzettend mooi dat ze dit voor mij doen. Ik had nooit verwacht dat dit geregeld zou worden. Ik heb geen medaille gewonnen, dus dit is wel een enorme verrassing", aldus Kimmann. 
BMX-er Justin Kimmann, het broertje van Niek, werd ook gehuldigd. Hij werd afgelopen zomer Nederlands Kampioen bij de junioren.

Trainingen hervatten

Na de toespraak kreeg de Olympiër een rondrit in een cabrio door het centrum van Dedemsvaart, waarbij hij werd begeleid door de crossers van FCC De Vaart.

Kimmann is herstellende van een voetblessure die hij opliep tijdens de 2e heat van de kwartfinales. Ondanks de pijn wist hij de finales te bereiken. Over een maand hervat hij weer zijn trainingen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.