nieuws

OverUIT: uit-tips voor 26, 27 en 28 augustus

Bruegheliaans Festijn in Losser
Bruegheliaans Festijn in Losser
Elke vrijdag geeft OverUIT uit-tips voor het weekeinde. Deze editie onder meer: circus in Deventer, Profronde Almelo en Bruegheliaans Festijn in Losser.

Profronde Almelo

Nederlandse wielrenners verschijnen vrijdag 26 augustus aan de start van de 34ste Profronde Almelo. Verder is er een randprogramma voor jong en oud. Op de Koornmarkt kunnen kinderen vanaf 13.00 uur op de foto met Disney-figuren. 's Avonds treden ENorm en The Bottleneck Rockers op.

Stöppelhaene

Hét oogstfeest van Raalte. Tot en met zondag 28 augustus is er van alles te beleven, zoals kermis en optochten. Vrijdagavond treedt Di-rect op. Miss Montreal sluit het feest zondagavond af. Klik hier voor het hele programma. 

Circus in Deventer

Het Oostenrijkse circus slaat deze week voor het eerst haar tenten op in Deventer. Tot en met zondag 28 augustus zijn er voorstellingen met clowns, acrobaten en vliegende motoren. 

Nacht van de vleermuis

Ga zaterdag 27 augustus samen met een boswachter en vleermuizenkenner op zoek naar vleermuizen op landgoed Oldenhof in De Wieden. "Met een batdetector hoor je de geluiden die vleermuizen maken." Aanvang 20.00 uur bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster.  

Bruegheliaans Festijn
Tijdens het Bruegheliaans Festijn waant Losser zich tot en met 28 augustus in de Middeleeuwen. Dat betekent eten, drinken en winkelen tussen melaatsen, bedelaars en vechtersbazen. Hoogtepunt is de Brueghelstoet op zondagmiddag. 

Heide vol dieren
Zondag 28 augustus houdt Natuurdiorama Holterberg een fietstocht naar de heidevelden. De gidsen van het natuurmuseum toeren langs de mooiste plekjes van de Holterberg en vertellen over het dierenleven. Het begint om 14.00 uur, reserveren via telefoonnummer: 0548- 361979.

Zomerfestival Andersom

Het Willem Wilminkplein in Enschede wordt zondag 28 augustus omgetoverd tot openluchttheater met swingende muziek, intieme voorstellingen en foodtrucks in tentjes en caravans. Zomerfestival Andersom duurt van 13.00 tot 18.00 uur.
Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.