nieuws

Deventer verlaagt vaste tarief afvalstoffenheffing volgend jaar

Aanbieden restafval in Deventer zwaarder belast
Aanbieden restafval in Deventer zwaarder belast
Deventer verlaagt volgend jaar de afvalstoffenheffing. Althans als het aan de burgemeester en wethouders ligt, die de inwoners daarmee willen belonen voor het beter scheiden van afval en het minder aanbieden van restafval.Â
Het vaste tarief voor de afvalstoffenheffing kan volgens het college met een procent omlaag. Het tarief komt daarmee op 158,28 euro per huishouden tegen 159,95 dit jaar. De raad moet nog akkoord gaan met dit voorstel.
Het beter scheiden van afval leidt tot een lagere opbrengst aan restafval. Dat was ook het doel van de gemeente. Sinds de invoering van diftar in Deventer is de jaarlijkse opbrengst van 232 kilo restafval per huishouden in 2012 gedaald naar 100 kilo in 2016.
Om het aanbieden van restafval volgend jaar verder terug te dringen verhoogt Deventer het variabele tarief voor huishoudelijk afval met 16 procent. Het aan de straat zetten van de grijze container kost dit jaar nog 7,85 euro per keer, in 2017 wordt dat 9,11 euro.  
Uitsluitend de Deventer huishoudens die er in slagen om de grijze afvalbak minder snel te vullen en minder vaak aan de weg te zetten zijn in 2017 met de afvalstoffenheffing uiteindelijk goedkoper uit.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.