nieuws

Komst Mateusz Klich naar FC Twente definitief, Pool tekent voor drie jaar

Mateusz Klich
Mateusz Klich © Pro Shots
De komst van Mateusz Klich naar FC Twente is definitief. De voormalig speler van PEC Zwolle heeft een contract voor drie jaar getekend in Enschede.
Daar wordt hij herenigd met trainer Rene Hake. Eerder werkten die twee in Zwolle samen. Klich komt over van Kaiserslautern uit de Tweede Bundesliga. Eerder speelde hij ook bij VfL Wolfsburg.
De transfersom die FC Twente betaalt past binnen de gestelde kaders van het Plan van Aanpak dat met de KNVB-licentiecommissie is afgesproken.

'Voetbal hier past mij'

"Ik ben blij om weer terug te keren in de Nederlandse competitie. Het voetbal hier past bij me. Leuk ook om weer met Rene te werken, ik ken hem goed vanuit mijn tijd bij Zwolle. Ik kijk er erg naar uit om voor FC Twente uit te komen", aldus Klich.
"Ik ben heel blij met de komst van Mateusz", aldus Rene Hake. "Ik ken hem natuurlijk nog goed vanuit de tijd dat we samen bij PEC Zwolle werkten. Hij was daar een belangrijke speler. Mateusz is een creatieve, intuïtieve speler die op verschillende posities uit de voeten kan. Zijn ideeën over voetbal passen bij deze groep. Het is daarnaast een fijne, positieve jongen die ongetwijfeld ook goed in de groep zal passen."
Mateusz Klich heeft tot nu toe 10 interlands gespeeld voor Polen, waarin hij één keer scoorde. In het seizoen 2013-2014 speelde Klich voor PEC Zwolle en won hij met die club de KNVB beker. Daarna vertrok hij naar VfL Wolfsburg, waarvoor hij voor zijn vertrek naar Zwolle ook al speelde. Vanaf 2015 stond Klich onder contract bij 1. FC Kaiserslautern.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.