nieuws

Welke museumschatten liggen er in Overijssel verborgen?

Verborgen Museumschatten
Verborgen Museumschatten
Vanaf dinsdag 6 september om 19.20 uur zie je bij TV Oost een nieuw programma met de titel: Verborgen Museumschatten. Presentatrice Dorothy Oosting bezoekt in 12 afleveringen diverse musea in de Overijsselse provincie. Naast de mooie collecties en kunststukken die de musea tentoonstellen, blijken ook vele stukken niet of nooit geëxposeerd te zijn. Wat de reden hiervan is? Dorothy zoekt het uit.
De kijker krijgt unieke inzagen in de diverse musea en zijn/haar collecties. De kunststukken die niet of nooit geëxposeerd zijn of gaan worden, staan veelal in depots. Beelden, schilderijen, kleding of gebruiksvoorwerpen; stuk voor stuk items met een eigen verhaal. En waarom krijgen wij deze stukken niet te zien?

‘Kunst past heel goed bij me’

Een heel ander programma voor Dorothy deze keer die meestal geassocieerd wordt met programma's over eten/drinken en Alpenlanden. "En toch past het goed bij me" zegt ze. "Ik weet eigenlijk niks van kunst maar ben er wel in geïnteresseerd. Ik denk dat ik daardoor juist die vragen stel die een kijker ook zou stellen. Daardoor is het een laagdrempelig en toch informatief programma geworden. En wat is Overijssel rijk aan kunst!" zo zegt Dorothy.

Bezochte musea in Overijsel

Voor de serie Verborgen Museumschatten bezocht zij onder meer het Palthehuis in Oldenzaal, het Ikonenmuseum en Stedelijk Museum te Kampen, het Kermis-/Circusmuseum in Steenwijk, het Zoutmuseum in Delden, Natura Docet Wonderryck in Denekamp, het Hildo Krop Museum Steenwijk en het Rijksmuseum Twenthe Enschede. Het programma komt tot stand m.m.v. ACM producties uit Amsterdam.
Verborgen Museumschatten zie je vanaf dinsdag 6 september elke week om 19.20 uur bij TV Oost. De uitzending wordt om het uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.