nieuws

Investeerders voor tonnen opgelicht, onderzoek richt zich op Enschedese familie

De politie is een onderzoek gestart naar mogelijke oplichtingspraktijken door een familie uit Enschede.
Tegen diverse leden van die familie zijn de afgelopen tijd aangiftes gedaan. De familie wordt beschuldigd van oplichting, verduistering en fraude. Er liggen niet alleen aangiftes in Nederland, maar ook in Spanje.
De vader, moeder, hun zoon en schoonzoon zouden er zo'n zeven jaar geleden vanuit Enschede mee zijn begonnen en daarna zijn uitgeweken naar Marbella. Ze zouden in heel Nederland een groot aantal slachtoffers van oplichting zou hebben gemaakt.
Eén van de familieleden, een zoon, is twee jaar geleden tot in hoger beroep veroordeeld voor soortgelijke misdrijven. Hij mocht zijn werk als belastingadviseur vijf jaar lang niet meer uitvoeren, maar gaat volgens slachtoffers toch gewoon door.

Slachtoffers verenigd

In Marbella beweert een Nederlandse zakenman bij de benen te zijn genomen door de familie. Hij heeft aangifte gedaan en een platform gevormd met meerdere slachtoffers. Eén van hen is een Amerikaanse stuntman van wie de familie ook geld afhandig zou zijn gemaakt. 
De werkwijze van de familie is volgens de slachtoffers steeds dezelfde. Via internetsites zoals www.wijkopenuwdroomhuis.nl vragen de familie belangstellenden om te investeren in vastgoed. Als de investeerders het geld inleggen, laten de familieleden niets meer van zich horen en gaan er met het geld vandoor. Slachtoffers zeggen te zijn benadeeld voor tonnen.
Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat weten dat er geen mededelingen worden gedaan over lopende zaken. De Enschedese familie is onbereikbaar voor commentaar.

VARA-programma 'Kassa' besteedt aandacht aan de zaak

Het programma Kassa van de VARA besteedt morgenavond aandacht aan de oplichtingspraktijken van de familie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.