nieuws

Tien Overijsselaars in actie op Paralymische Spelen

Rio 2016
Rio 2016
Tijdens de Paralymische Spelen zullen er tien Overijsselaars in actie komen. NOC*NSF heeft de definitieve lijst met deelnemers bekendgemaakt. In totaal gaan er 126 Nederlandse sporters naar Rio, dat is een record. De Spelen zijn van 7 tot en met 18 september.
Chef de mission André Cats is dan ook een trots man: "Dat zoveel sporters aan deze strenge norm (een reële kans op een plek bij de top vier, red.) hebben voldaan, is iets om nu al trots op te zijn. We zijn ook nog nooit bij zoveel sporten vertegenwoordigd geweest als dit keer: veertien. Ten opzichte van Londen, strijden we dit keer wel om de prijzen bij boccia, bankdrukken, roeien en triathlon, dat in Rio voor het eerst op het programma staat. Daarnaast gaan we in ieder geval ook bij atletiek, CP-voetbal, dressuur, rolstoelbasketbal (mannen en vrouwen), rolstoeltennis, tafeltennis, wielrennen (baan en weg), zeilen, zitvolleybal en zwemmen vol voor de medailles."

Een overzicht van de Overijsselaars die in Rio in actie komen:

Arnoud Nijhuis, Balkbrug (wielrennen), Bas Hergelink, Deventer (tafeltennis), Daniel Perez, Enschede (boccia), Frank Hosmar, Haarle (paardensport), Gerben Last, Kampen (tafeltennis), Jennette Jansen, Westerhaar (wielrennen), Jeroen Schuitert, Enter (CP voetbal), Johan Reekers, Haaksbergen (wielrennen), Karin Kramp, Lutten (zitvolleybal), Mustafa Korkmaz, Oldenzaal (rolstoelbasketbal).
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.