Trein raast langs Geerdijk; beveiligers langs het spoor tijdens Brugfeest

Het is nog wennen in Geerdijk dat er geen station meer is. Daarom is vandaag een beveiligingsbedrijf in de arm genomen om bezoekers van het Brugfeest bij het spoor weg te houden.Â

Na de sloop van het perron afgelopen mei raast er nu twee keer per uur een trein voorbij in Geerdijk. Eerder remde de trein af en stopte die er voor het kleinste stationnetje van de regio.

Eerder vrijwilligers, nu professionele beveiligers

Voorheen kon Geerdijk volstaan met vrijwilligers langs het spoor, maar de gemeente Twenterand eist nu van de organisatie professionele beveiliging aan het spoor vanwege de snelheid van de trein.

Met name in de avond als er mogelijk wat drank in de man of de vrouw kan zijn en feestvierders wat onvaster ter been kunnen zijn is locatie van het feest in de buurt van het spoor een potentieel gevaar.

Brugfeest is Geerdijkse 'onafhankelijkheidsdag'

Het is vandaag de vijfde keer dat Geerdijk het Brugfeest viert. Het Brugfeest is een soort onafhankelijkheidsfeest. Zes jaar geleden is Geerdijk een dorpje geworden dat zich losmaakte van Vroomshoop.

Het Brugfeest trok voorgaande jaren ongeveer duizend bezoekers. Of dat vandaag ook zo is, dat is niet zeker. Wel is het zeker dat er geen bezoekers van het feest per trein zullen aankomen in het dorpje. 

Meer over dit onderwerp:
Geerdijk Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren