nieuws

Sloop staat voor de deur: veiling in oude kantine SC Rouveen

Het bord met de beeltenis van clubicoon Bert Konterman, deurmatten, de frituurpan, de bar, rollen kunstgras, de afzuigkap, drie vlaggenmasten. Sportclub Rouveen hield vanavond een grote veiling. De sloopkogel gaat vanaf 2 september door het oude clubhuis en alles uit de oude kantine ging vanavond onder de hamer.
De nieuwe accommodatie van 1,4 miljoen euro is klaar. Het hypermoderne clubhuis staat naast het oude onderkomen. Vanavond was een goed moment om de oude spullen te verkopen.

Ophalen of slopen

Het ging in totaal om 78 kavels. De leukste: de muurschildering in de gang met het clublogo. Voor de hoogste bieder. Kopers moeten hun aankoop voor 2 september uit het pand slopen of ophalen, anders wordt het bij de sloop meegenomen. Heel verrassende bedragen brachten de kavels niet op.
Veilingmeesters Jarnold Slager en Henk Jellema waren uren bezig om alles aan te prijzen en te verpatsen, vaak voor een bedrag van een paar euro. Het werd wel een gezellige avond waar tientallen Rouveners op afkwamen. Na de veiling ging het gezelschap terug in de tijd met beelden uit de oude doos.

Uitbreidingen en lapwerk

Het is een oud gebouw, het deels houten deels stenen clubhuis van SC Rouveen. Het hoofdgebouw uit 1975 kreeg in de loop der jaren allerlei uitbreidingen. In 1987 plakte de vereniging er een oude kleuterschool tegenaan. In 1995 was er weer een uitbreiding en de laatste noodunits kwamen in 2008.
Het lapwerk zorgde voor een breiwerk van hokjes. Zo lek als een zeef, onpraktisch, gedateerd, maar wel heel gezellig. Over nieuwbouw is vijftien jaar gesproken en vorig jaar was het zover. Vanavond zat de oude kantine nog één keertje helemaal vol. De veiling leverde uiteindelijk een bedrag van 1250 euro op.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.