nieuws

Leerlingen Almelose basisschool Triangel-de Bosrand over drempel gedragen

Zeventig leerlingen van basisschool Triangel-de Bosrand in Almelo zijn vanmorgen over de drempel gedragen van hun school. Ze krijgen voortaan les in een ander gebouw, hemelsbreed een kilometer verwijderd van hun oude locatie.
De schoolvakanties zitten erop. Spannend om weer naar school te gaan. Helemaal als je naar een nieuw gebouw moet verhuizen. Dit geldt voor vier groepen van de r.k basisschool Triangel-de Bosrand. Zij verhuizen naar een deel van het gebouw dat al in gebruik is door de Toermalijn, een basisschool voor speciaal onderwijs.
In het gebouw zijn zes lokalen opgeknapt, maar het klussen is nog niet helemaal af. Pas volgende week bijvoorbeeld arriveren de digitale schoolborden. Vanmorgen werd de nieuwe locatie officieel in gebruik genomen door het doorknippen van een lintje door één van de leerlingen, daarna werden de kinderen één voor één over de drempel gedragen.
Reden van de verhuizing is het teruglopende aantallen basisschoolleerlingen. In Almelo worden de komende jaren een aantal scholen samengevoegd en locaties gesloten. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.