Staphorst door twee late treffers langs asv Dronten

Martijn Brakke
Staphorst heeft vanmiddag ook het tweede duel van het seizoen in de hoofdklasse B gewonnen. Bij asv Dronten zorgden Martijn Brakke en Martin van 't Ende met late treffers voor de 3-1 zege.
Het duel begon niet goed voor Staphorst, want al na zes minuten stond het op achterstand. Jodi de Boer benutte een strafschop na hands van Roelof de Jong. Namens Staphorst was Fidom dicht bij de gelijkmaker, maar hij kopte op de lat. Even later was het via Rob Mijnheer toch raak voor Staphorst. 1-1 was de ruststand in Dronten.
Kort na rust kreeg Staphorst een vrije trap op vijf meter van het doel, maar Martin van 't Ende schoot naast. Na een uur spelen was de thuisploeg dicht bij een nieuwe voorsprong, maar Niek Telgen raakte de paal. Het leek bij 1-1 te blijven, maar kort voor het einde zorgde Martijn Brakke voor de 1-2 en in blessuretijd maakte Van 't Ende er ook nog 1-3 van.