nieuws

PEC Zwolle verliest ook bij Heerenveen en wacht nog steeds op eerste zege

PEC Zwolle heeft vanavond alweer de derde nederlaag op rij geleden. In het Abe Lenstra stadion was Heerenveen met 1-0 te sterk voor de ploeg van Ron Jans, die slechts één punt pakte uit de eerste vier duels.
Het was een redelijke saaie eerste helft in Heerenveen. Menig kreeg een goede kans, maar raakte de bal volledig verkeer. Aan de andere kant probeerden Slagveer (redding Van der Hart) en Reza (hoekschop) het, maar scoorden niet. Zeneli was kort voor rust nog gevaarlijk met een schot, maar Van der Hart was alert en even later was de ruststand 0-0.
Kort na rust was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Invaller Larsson schoot hard de 1-0 binnen boven Van der Hart. De doelman bracht een paar minuten later wel redding op schoten van Van Amersfoort en Namli. Ook op een vrije trap van Schaars was Van der Hart alert. Zwolle kreeg enkele minuten voor het einde een goede kans via Achahbar, maar hij schoot naast. Het bleef echter bij 1-0. Daardoor wist PEC Zwolle opnieuw geen uitduel op natuurgras te winnen. Dat lukte de ploeg van Ron Jans niet meer sinds 3 oktober 2015.

sc Heerenveen - PEC Zwolle 1-0

1-0 Larsson (50)
Arbiter: Lindhout
Geel: Ehizibue, Schaars
sc Heerenveen: Mulder; Marzo (Cavlan/86), St. Juste, Van Aken, Bijker; Van Amersfoort, Schaars, Namli; Slagveer (Larsson/46), Reza (Veerman/89), Zeneli.
PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Schenkeveld (Verdonk/70); Hebling, Mastour (Achahbar/60), Brama; Ehizibue (De Boom/61), Menig, Thomas.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.