nieuws

Pistoolmitrailleur in auto bij Zwols motorclublid, eis 1,5 jaar cel

Eis voor motorclublid
Eis voor motorclublid © iStock
Voor de rechtbank op Schiphol is gisteren anderhalf jaar cel geëist tegen de president van motorclub Alcatraz Wanted. Het gaat om een 30-jarige Zwollenaar.
De man was bijrijder in een auto die begin maart van de A9 bij Badhoevedorp werd gehaald vanwege opvallend rijgedrag. In de auto zaten vier leden van de motorclub die alle vier bekenden van de politie waren. 

Mitrailleur in auto en ander vuurwapen thuis

Tijdens het doorzoeken van de auto vond de politie in de kofferbak een pistoolmitrailleur met geluidsdemper. Bij huiszoeking in het huis van de Zwollenaar werd nog een vuurwapen en munitie gevonden.

De officier van justitie heeft tegen de vier gevangenisstraffen van 1 tot anderhalf jaar geëist. Volgens justitie is bewezen dat de vier wisten dat er een pistoolmitrailleur met demper in de auto lag. De president van Alcatraz Wanted wordt daarnaast ook verdacht van bezit van het wapen en de munitie in zijn huis in Zwolle. Tegen hem is de hoogste straf geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Alcatraz Wanted is 'OMG'

De motorclub Alcatraz Wanted is een supportgroep van de Hells Angels en wordt gezien als een van zogenoemde Outlaw Motorcycle Gang, OMG. Leden van die motorclubs worden geregeld in verband gebracht met georganiseerde criminaliteit en ernstige misdrijven. Ook is sprake van onderlinge rivaliteit tussen motorclubs waarbij volgens justitie grof geweld niet wordt geschuwd.
Volgens justitie wanen de motorclubs zich onaantastbaar. Maar door extra aandacht van de politie, het Openbaar Ministerie, het gemeentebestuur, de Belastingdienst, FIOD en de Koninklijke Marechaussee moet daar een eind aan komen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.