nieuws

FC Twente wint in eigen huis van Sparta, twee treffers Ziyech

FC Twente heeft vanavond de tweede wedstrijd op rij in de Eredivisie gewonnen. De ploeg van trainer René Hake won met 3-1 en twee doelpunten kwamen van de veelbesproken Hakim Ziyech. Mogelijk was het zijn laatste wedstrijd voor de Enschedeërs. De middenvelder staat in de belangstelling van Ajax en Fenerbahce en woensdag sluit de transfermarkt.
De thuisploeg speelde een goede eerste helft en kwam na een kwartiertje op voorsprong. Ünal won een kopduel op het middenveld en vond daarmee Ziyech. Hij kwam naar binnen en schoof de 1-0 binnen. Daarna kreeg El Azzouzi namens Sparta twee keer een kans om te scoren tegen zijn oude club, maar deed dat niet. Ziyech was opnieuw gevaarlijk, maar zag Kortsmit redden. Toch werd het 2-0. Trajkovski kwam op en vond Yeboah. De Ghanees schoot op fraaie wijze de 2-0 binnen en dat was even later ook de ruststand.
Kort na rust had Ünal de 3-0 moeten maken, maar hij schoot zwak in de handen van doelman Kortsmit. Aan de andere kant werd het 2-1. Marsman kwam wild in en gaf daarmee een strafschop weg. Brogno benutte dat buitenkansje en bracht de spanning terug. De marge van twee was echter snel hersteld, want Ziyech schoof na een klein uur de 3-1 binnen. Daarna was hij ook nog twee keer gevaarlijk uit een vrije trap, maar er viel geen treffer. Aan de andere kant waren Brogno en Sanusi nog gevaarlijk, maar het bleef bij 2-1 en dus pakte Twente de tweede zege op rij.

FC Twente - Sparta Rotterdam 3-1

1-0 Ziyech (14)
2-0 Yeboah (36)
2-1 Brogno (54/strafschop)
3-1 Ziyech (59)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Marsman, Van Drongelen, Dumfries
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Bijen, Trajkovski; Mokotjo, Ziyech (Hölscher/90+1), Thesker (Van der Heyden/69); Yeboah, Ünal (Oosterwijk/79), Ede.
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Breuer (Verhaar/69), Van Drongelen, Pinteaux; Sanusi, Spierings (Van Moorsel/69), Dijkstra (Dougall/46); Brogno, El Azzouzi, Goodwin.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.