nieuws

Onweer maakt einde aan bloemencorso Vollenhove en gondelvaart Giethoorn

Naast het bloemencorso in Vollenhove is ook de gondelvaart in Giethoorn gisteren voortijdig beëindigd vanwege het naderende onweer.
Duizenden bezoekers in Giethoorn genoten in het begin van de avond van de verlichte botenparade. Toen het begon te bliksemen en de situatie op het water extra risicovol werd, besloot de organisatie het evenement te stoppen.  

Lichte paniek

Dat gebeurde ook tijdens het bloemencorso in Vollenhove. Even daarvoor had de organisatie al gewaarschuwd voor zwaar onweer, maar zei het goed in de gaten te houden. Bij zware buien werd de toeschouwers geadviseerd te schuilen.
Een aantal van hen wilde daar niet op wachten en vertrok al naar huis terwijl het corso nog bezig was. Dit veroorzaakte volgens aanwezigen lichte paniek. De organisatie wilde geen risico lopen vanwege het onweer en de mensen op het parcours en heeft de muziekgroepen en bloemenwagens laten stoppen. 

Fatal Attraction uiteindelijke winnaar bleomencorso

Wagenbouwgroep Fatal Attraction heeft uiteindelijk gewonnen met de titel 'Generaties'. De tweede prijs ging naar Twee Nijenhuizen met 'Exodus' en derde werd Nameless met 'Medicijnman'. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.