nieuws

Voetbalsters FC Twente plaatsen zich voor Champions League

FC Twente Vrouwen is er in geslaagd om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. De ploeg uit Enschede wist het derde kwalificatieduel van het Turkse Konak Belediyespor met 2-6 te winnen. 
Op het veld van Quick'20 in Oldenzaal, waar het duel gespeeld werd, kwam Belediyespor vroeg op 1-0 na een treffer van Dusa. De dames uit Enschede voerden vervolgens de druk op en kwamen al snel op gelijke hoogte via Renate Jansen. De spits van FC Twente was even later ook verantwoordelijk voor de 1-2. De Enschedeërs zaten tien minuten later op rozen nadat Beerensteyn voor de 1-3 zorgde. Vlak voor rust werd het toch weer spannend toen Sarghe de aansluitingstreffer aantekende, 2-3. 
Vlak na rust bracht Renate Jansen FC Twente, met haar derde treffer, op 2-4. Een kwartier voor tijd ging het duel definitief op slot toen Kerkdijk de 2-5 tegen de touwen kopte. Uiteindelijk kwam op fraaie wijze het slotakkoord van Ellouzi, 2-6. Doordat FC Twente met 9 punten uit 3 wedstrijd bovenaan eindigt in de groep, mag de ploeg van trainer Tommy Stroot deelnemen aan de Champions League. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.