nieuws

Aanhang Go Ahead Eagles belaagt bij stadion twee Ajacieden in hun auto

Ajacieden belaagd
Ajacieden belaagd
Aanhang van Go Ahead Eagles heeft na afloop van de wedstrijd tegen Ajax twee bezoekers van die club belaagd. De twee hadden op de hoofdtribune gezeten en waren met eigen vervoer naar het stadion gereden.Â
De twee wilden bij het stadion wegrijden met hun auto maar via het open raam ontstond een discussie met een aantal supporters van Go Ahead waarna de twee uitstapten. 

Weggescheurd en auto geraakt

Vanwege een dreigende sfeer is de bestuurder weer in de auto gaan zitten. Toen de Go Ahead-supporters de auto begonnen te vernielen is de bestuurder er hard vandoor gereden. Hij heeft daarbij een andere auto geraakt, maar reed door omdat hij werd belaagd.
Hij is later teruggereden naar het stadion om zich bij de politie te melden. Zijn passagier die hij had achtergelaten, was direct al naar het stadion teruggegaan en is zover bekend ongedeerd gebleven. Er is nog niemand voor opgepakt. De politie is een onderzoek gestart.

Rustig door noodveroordening

Het overgrote deel van de Ajax-supporters is met een buscombi-regeling naar het stadion gekomen.
Omdat burgemeester Heidema signalen had gekregen dat Ajax-supporters voor aanvang van de wedstrijd in Deventer wilden huishouden was er een noodverordening van kracht. Voor zover bekend zijn daardoor ongeregeldheden in de binnenstad uitgebleven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.