nieuws

TransferProat: PEC Zwolle dicht bij huur Deens spits, Dost naar Lissabon

Nicolai Brock-Madsen
Nicolai Brock-Madsen
PEC Zwolle wil zich in de laatste dagen van de transferperiode versterken met Nicolai Brock-Madsen. De aanvaller staat onder contract bij Birmingham City en volgens FOX Sports zijn de Zwollenaren dicht bij een huurovereenkomst.
Brock-Madsen is een 23-jarige spits die vorig jaar de overstap maakte van het Deense Randers FC. Vorig seizoen speelde hij slechts 6 competitiewedstrijden en van Birmingham City mag hij verhuurd worden. Maandag vinden de laatste gesprekken plaats. 

Dost en Castaignos naar Lissabon

Bas Dost kwam vanmiddag tot een akkoord met Sporting Lissabon. De aanvaller, die opgroeide in Raalte, komt over van VFL Wolfsburg en tekent voor vier seizoenen bij de club waar ook voormalig Twente-aanvaller Bryan Ruiz onder contract staat. Naast Dost wordt hoogstwaarschijnlijk ook Luc Castaignos door Sporting aangetrokken. De oud-spits van FC Twente zat dit weekend al niet meer bij de wedstrijdselectie van Eintracht Frankfurt en lijkt dus op weg naar Lissabon.

Tioté op weg naar Istanbul

Newcastle United-middenvelder Cheick Tioté is dicht bij een transfer naar het Turkse Galatasaray. De Ivoriaan verkaste in 2010 van FC Twente naar Newcastle en de Tukkers bedongen daarbij een doorverkooppercentage van 15 procent. Voorwaarde is wel dat Galatasaray minimaal 4,5 miljoen betaalt voor de middenvelder. Als dat bedrag lager is, krijgt Twente niets. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.