nieuws

Zwollenaar Frank Futselaar op plek 11 van SP-lijst voor Tweede Kamerverkiezingen

Zwollenaar Frank Futselaar staat op de elfde plek van de concept-kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij maakt daarmee kans op een plek in de Tweede Kamer volgend jaar.Â
Futselaar is op dit moment nog fractievoorzitter van de SP in de Zwolse gemeenteraad. Hij richt zich daar met name op thema's als economie, veiligheid en onderwijs. Daarnaast is hij docent op hogeschool Saxion. 
Futselaar nam de functie van fractievoorzitter van de Zwolse SP in 2014 over van Tjitske Siderius. Zij vertrok omdat de functie niet meer te combineren viel maar haar lidmaatschap van de Tweede Kamer. Inmiddels heeft Siderius haar vertrek uit de Kamer aangekondigd. 
Volgens Siderius keert ze na de verkiezingen in maart niet meer terug in de Haagse politiek omdat ze geen beroepspoliticus wil worden. Ook is de landelijke politie haar tegengevallen, zei ze tegen de Stentor
Naast Futselaar staat ook Mariska ten Heuw op de kandidatenlijst van de landelijke SP. Zij is op dit moment wethouder in Hengelo. Ten Heuw heeft op de SP-lijst de 42ste plek gekregen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.